Detta suger!

Bloggen är g*y, har försökt skriva inlägg men de försvinner bara. Gör ett nytt försök senare! God Jul på er!

Dessa 3 beställde jag i canvas, vad tycker ni?




Sen ska även dessa bli tavlor:-)


DUBBELMORAL ELLER SKENHELIG ?

Jag har i många år tänk på saker som jag vill förbättra & nu när jag har fått barn känns det extra viktigt. Jag anser att alla faktiskt kan göra ngt för någon annan människa - klysche som det låter med vi har det bra i Sverige! När Anton låg i magen skaffade vi ett fadderbarn, lilla Laxmi ifrån Indien genom ActionAid. En vacker dag ska Anton få träffa henne är det tänkt, jag vill att han ska få se hur andra barn har det. Men ny över till det som gör mig skenhelig, jag borde inte ge Anton så mkt julklappar - jag borde skänka mer pengar, köpa en get till en familj , för 500 kr får en fattig by i Indien en barnmorska. Istället får Anton en aktivitetskrokodil...Blir han gladare för det? Vad lär det honom och mig? Igår såg jag en dokumentär om barnen i Gaza, den var obeskrivlig :-( Jag grät hela natten & bredvid låg lilla killen. Jag känner att jag så gärna vill hjälpa till och bidra & att mitt och vårt sätt att konsumera inför julen gör mig illamående. Men ändå måste jag snart ut & handla en julklapp till J. Nästa år ska jag ändra på det, jag måste!!!! Men än så länge fortsätter jag att köpa & köpa.... Jag ska fundera ut några nyårslöften som ska hållas, ex. inte shoppa ngt nytt klädesplagg till mig på 6 mån - försöka att vara lite mer medveten....Undrar om jag kan lyckas?


Försöker ta det lugnt! :-)

Har bara tillgång till min IPhone & då känns det inte lika trevligt att blogga. Men resan till mamma i Kumla gick bra med lilla killen som sov hela vägen. Dagen efter åkte vi till Hällebo och umgicks med J:s familj, fick såna julkänslor det var snö överallt! Likaså igår åkte vi till min far i Närkesberg och hade en jätte fin dag - även massor av snö där:-) Anton har varit snäll & glad hela tiden & jag har blivit bortskämd med god mat...Känner mig tacksam för min familj och J:s familj - särskilt när vi inte bor så nära. Jag tror att våra relationer kan bli starkare av detta - kanske vårdar man dem bättre? Bjuder på en liten sovpojke från i fredags i bilen.


Fixardag...

Har inte suttit ner föränns nu känns det som. Sprang på stan med killen för att underlätta för J som jobbar långa dagar, hittade lite julklappar - men det är inte helt lätt med en liten kille som vill röra sig i vagnen och som lätt blir varm. Sen måste man ju hem till hans mattider och så han eventuellt får sova lite...
Nu försöker jag packa inför resan till mamma imorgon på över 40 mil, det brukar funka fint att åka på kvällen när Anton har somnat - då brukar han kunna sova hela vägen:-)
Sen åker vi upp till Norrland på onsdag, hmm över 60 mil till....Hoppas det ska gå bra! Är svårt att packa alla miljarder saker, paket osv. J jobbar ju alltid så långa dagar så det är jag som får sköta det mesta. Hinna packa, diska,köpa julklappar, slå in.
Har fixat alla dopkort idag också, skönt!

Nu kom J hem efter sin julfest på jobbet! Ska pussa på honom innan vi ska sova!


Kan inte låta bli att spöka ut han i julkläder, haha såå söt!

En mkt suddig Iphone bild på oss idag:-)

Den finaste julkillen...

Anton drömmer ofta livliga drömmar och ibland även mardrömmar:-( Det är jobbig att se han så ledsen i sömnen han gråter & ropar efter mamamam - men förstår inte att jag är där. Var läskigt de första gångerna men nu vet jag att man inte kan göra så mkt mer än att vara där & prata tröstande. Efter en halvtimme lugnade han ner sig denna gången....

Idag har jag även blivit pissförbannad på skitföretaget Pice Of Norway, jag beställde en sån där skön onepice som jag ska ha uppe i Norrland. Den 26 nov gjorde jag beställningen, fick ett mail att den senast skulle komma den 3 dec. Har den kommit? Nope. Jag har mailat, de har inte svarat. Jag har ringt dårarna, hamnat i en kö det tog 1,5 timme - sen orkade jag inte sitta i kö längre...DÅRAR...!
Köp inget där säger jag bara.

Imorgon ska det packas och J ska på julfest. Jag var på julfest förra torsdagen med jobbet, var så skönt att komma bort en stund. Första gången jag var borta ifrån Anton mer än 5 timmar...


En dag med Anton...

Nu när alla aktiviteter som babysång är slut för terminen och Veronica & Mir är bortrest så är det ganska tråkigt på dagarna:-( Fast både jag & killen är trötta, det finns ju saker att hitta på hemma också, som att städa, tvätta & laga mat:-)

~Runt 05.30-06.00 ammar Anton, sen somnar han om till ca 08.00 då J går till jobbet.

~Runt 08.30- 09.00 ammar killen igen, vi fixar oss inför dagen.

~Ibland när vi är extra trötta sover vi tills 10.30! Annars blir Anton lite trött runt kl 10.30 & sover 30 min.

~Runt 11.30 - 12.00 får Anton gröt och en halv burk fruktpuré + amning om han vill....

~Sen hittar vi ofta på ngt, promenad, lek....

~Runt 15.30 får killen en halv burk mat, eller helammas.

~Runt 17.30 kommer äntligen pappa hem! Är det söndag eller onsdag så badar vi tillsammans!

~Runt 18.00 blir det gröt igen och halv burk fruktpuré , pappa läser saga och runt kl 19 sover killen....

Haha, ja så ser en dag ut ungefär. Mkt givande? Det är faktiskt det! Om man inte varit hemma flera dagar utan att komma ut, då får man lite smått panik!
Men jag försöker alltid komma ut varje dag, och träna 2 ggr i veckan. Nu har det bara blivit spinning varje fredagkväll då Jonas får springa hem ifrån jobbet kl 16.30

Nu sover killen och jag ska äta sen frukost. Sen ska vi väl ge oss ut & julhandla lite igen! Phu!
Kram på er!

Hittade en mobilbild ifrån J:s tele här är Anton med pekboken han fick i doppresent ifrån J:s söta syster!

Kvällsångest

eller det kanske inte är ångest. Svårt att sätta fingret på känslan. Jag försöker intala mig att det ska bli bra att stanna kvar här. Jag har faktiskt lärt mig att tycka om Karlskrona. Det är en fin stad, lugn, underbar natur och med fina möjligheter till jobb. Det är nog det här med vänner. Utan Anton hade jag inte haft någon kompis tror jag?
I samband med graviditeten träffade jag en jätte fin tjej som fick barn 2 veckor innan mig. Tack vare henne har tiden här varit givande, vi har umgåtts varje vecka, tagit promenader, fikat, stöttat varandra - och Anton och Mir tycker om varandra. Vi går på babysång, babysim och hittar på saker.
Nu ska denna underbara människa flytta, det känns jätte ledsamt! Detta gör att jag får lite ångest för jag behöver vänner nu när jag är så mkt ensam med Anton. Vänner med barn:-)
Det finns fler mammor, men jag är inte den som tränger mig på. Det kommer förmodligen gå bra utan Veronica, men jag hoppas att jag & Anton inte blir ensamma nu?
För med vänner i Karlskrona blir allt så mkt enklare, då är det värt at vara kvar en stund. Det är ett bra ställe för Anton att växa upp. Till sommaren är det tänkt att jag ska börja jobba igen, jag längtar!
Jag ska skicka in en ansökan till helgen, börjar med ett sommarvik tänkte jag - som kurator igen. Om jag får det? Men det tror jag nog:-)
Känner mig dock lite blödigare sen jag fick barn, så det kommer nog vara känslomässigt jobbigt att vara barnkurator igen. Jag hoppas verkligen inte att ngt barn dör denna sommar, men det är ju ofta så tyvärr:-(

Jag är i varjefall oerhört tacksam varje dag för min fina fina familj! Att få barn är det bästa som hänt mig & J, det är nu livet har börjat. Det handlar inte om mig längre, utan om Anton och om oss som familj.
Jag var oerhört självisk förut och sökte ngt som jag aldrig hittade.
Nu är jag lugn inombords och är nöjd med mitt liv:-) Den känslan har jag haft nu i över 6 månader och den försvinner inte.....


De finaste som finns, kärleken till er är oändlig!

Julhandla med Anton

Gick hyfsat bra faktiskt:-) Har monterat om barnvagnen så han sitter lite mer upprätt i sin varma åkpåse - så idag hade han inte någon overall utan en stickad newbie onepice. Han sov i 1,5 timme, rekord!

Fick 3 klappar inhandlade, har mååånga fler kvar! Skulle behöva några tusen till så skulle ALLA få fina klappar:-) Eller så kanske man borde ställa sig och baka, göra julgodis och eventuellt ge bort? Frågan är om man orkar?


Killen sover lite innan shopping!

Jag släpade hem detta paket till killen!

Den sötaste pepparkakan ever!


Svårnattad idag!

Jag tror nog att jag har fått världens bästa & snällaste bebis. Därför är jag & J väldigt bortskämda kan tänkas. Anton har sovit hela natten sen han var 4 veckor! Sen har det ändrats lite beroende på om han viljat ha mer mat, men han har aldrig ammat mer en 2 ggr /natt - och somnat senast kl 20 och sovit till 08 - och sover i sin EGEN säng!

Men idag - somnade han kl 21, hahaha! Men då var han lite ledsen. Kan tilläggas att vi har cp grannar över oss som river? borrar i sin lägenhet alltid efter kl 19. I lördags tittade J in hos Anton & då såg han dödsskrämd ut och var livrädd - jag blev skitförbannad och sprang upp till grannen som slutade....
Förr hade jag utan tvekan berättat ett & annat till människan, men nu för tiden har jag blivit mes (eller kanske vuxen)...
Men Anton sover!
Nu kan jag få lite tid för mig själv. Käka lite glass, & försöka planera tusen saker. På fredag åker jag till Kumla & mamma - stannar tills den 22 då vi åker hela vägen upp till Norrland.
Vi tänkte flyga alternativt ta tåget, kan man ju fetglömma, kostar mellan 6000-8000 kr - men med bil 2000 kr. Valet känns inte så svårt då:-)

Ha en fin kväll!

Helomvändning...

Igår ändrades allt på några sekunder. Ja bara sådär - jag hänger inte riktigt med.
Så helt plötsligt uppstod ett behov av en liten blogg som jag kanske kommer skriva några gånger i per månad. Jag tror nog att det beror på att vi inte kommer flytta hem till Örebro på ett tag - hur länge vet vi inte?
Så för min familjs skull och min egen kan det vara trevligt att se vad som händer här nere för oss...

I fredags fick min sambo det ödestigra beskedet att han inte fick jobbet som vi hoppats på. Så himla typiskt att någon dåre ska slänga in en spontanansökan och sen få jobbet. Det stod faktiskt bara mellan J och en till - men sen kom den där dåren och ändrade hela vårt liv!
Jag fick lite panik eftersom jag faktiskt vill veta vad som ska hända med allt - var ska vi bo? Arbeta? Leva, bygga upp ett liv med våran lilla Anton? Ganska stora och viktiga delar i ens liv kan tyckas:-)
Jag behöver få veta - ha den tryggheten annars blir det smått kaos inombords.
Så för att försöka muntra upp mig själv (kanske även J) så bad jag honom skicka iväg en förfrågan om att få komma & titta på en lägenhet som lät fantastisk.
Kan ju alltid vara skoj att titta, om vi ens får komma tänkte vi.
På söndag kl 13 var vi där - och det kanske var den finaste lägenheten jag sett. Så charmig, gammal ifrån 1770, ett eget litet hus:-) Kändes rätt i magen på första sekund, även Anton var nöjd i bärselen på min mage.

Jag, J & Anton tittar oss omkring. Det är 2-våningar, mysiga och speciella utrymmen, inga grannar som stör. För bra för att vara sant:-)
När vi är klara frågar hyresvärden om vi vill ha den. Jag säger ja på en gång. Han tar vår adress och ska skicka kontrakt.
Vi går därifrån. Och det känns precis som om jag har fått för mkt växel tillbaka på en 100 -lapp och råkade få med mig 500 kr. J känner likadant.

Och på den vägen är det nu. Vi flyttar 1 mars.
Vi blir kvar i Karlskrona. Det känns?
Både och.
Detta är väl inte för alltid?



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0