6 dagar kvar...

Börjar tröttna på att bo i en flyttkartong. Lägg till en vild baby på det som kryper överallt eller rusar fram i sin gåstol...De senaste dagarna har jag njutit extra mkt av att vara hemma med Anton. Imorgon blir han 8 månader. Nu är det 6 månader kvar & sen jobb. Jag undrar vart jag kommer hamna? Jag har konstigt nog ingen panik alls - det kommer lösa sig. I värsta fall får jag stämpla med Anton 15 timmar på dagis i veckan, det finns värre öden. Men jag tror att jag kommer jobba, kanske som kurator igen? Eller soc-tant? Frivårdsinspektör? Idag somnade killen i min famn, han sov lugnt i 1,5 timme & vaknade upp rasande!! Lilla Anton jag älskar dig så otroligt mkt - så mkt. Jag har läst om mammor som har haft svårt att knyta an, som tycker att det är jobbigt att vara hemma med att barn. Att de blir stressade av andra mammor, jämför sitt barn med andras. Försummar sig själva, tappar bort sig själva. Jag känner inte igen mig alls. Så fort han kom ut var jag fast. Jag kände redan en sån samhörighet i magen. Jag känner en sån frid av att se honom, hans leenden och skratt varje dag. Hans små händer som kramar mina, han är perfektion och oändlig kärlek. Han gör mig hel:-) Om det är ngt jag saknar så är det sömn, men det hoppas jag få ta igen snart!!!:-)


Alla hjärtans dag!

Snart kommer BVC-sköterskan på hembesök & Anton är ganska nöjd med sin nya stol:-) vaknade till att J lämnat fina små kärleks meddelanden - sånt gör mig lycklig! Ha en underbar dag, förhoppningsvis kommer Veronica & Mir senare så jag borde slänga ihop en rulltårta, tyvärr är Antons stora skräck elvispen så jag försöker undvika att använda den allt för mkt...


En produktiv dag, som blev dyr!

Full rulle hela dagen & nu värker fötterna. Storhandling, städ, tvätt, lagat barnmat, J åkte 20 mil för att hämta vårt köksbord & nu står revbensspjällen & klyftpotatisen i ugnen....Och! Anton sover men lär nog strax börja vända € vrida på sig. Köksbordet med 5 stolar köpte vi på blocket för en helt ok summa, synd bara att det kostade så mkt att hyra bil från Statoil med betalt per km, lika mkt som bordet & stolarna:-( Nåväl det är sååå fint, precis i vår smak & inte från Ikea. Kan tilläggas att vi hittat en liten skänk på en antikaffär i precis samma serie, lycka:-)


Man blir inte rik av att skaffa barn nr 1...

Som vanligt känns det inte som om jag gjort ngt kreativt med helgen. Jag har spenderat mina sista mammaslantar på Anton - vilket inte gör mig ngt. Han fick en ny välbehövlig bilbarnstol + ett nytt vrålåk. Lika mkt som jag lovade mig själv att inte ta epidural på förlossningen (vilket jag såklart gjorde Thank God) så lovade jag mig själv att inte köpa en lära gåstol till killen. Man vill ju vara en duktig mamma som inte skyndar på eller saktar ner sitt barns utveckling. MEN när jag är själv på dagarna och kanske skulle vilka skona min rygg lite så orkar jag inte längre baka, dammsuga & laga mat med en 8,5 kg kille i bärsele. Så lära gåstol blev det!


En liten sjuk kille...

Igår skulle vi gå till öppnaförskolan för första gången men Anton sov länge & var gnällig. Självklart var jag själv hemma & han ville bara bli buren...Och så har det fortsatt även idag:-( Han har 2 tänder som kommit halvvägs upp & nu har han feber:-( Stackarn, han biter på ALLT! Han tar tag i mitt ansikte, näsan och biter & dreglar. Han fick tag i Mir idag & det såg ut som om han skulle hångla upp han:-) Men efter en alvedon & Veronicas förbjudna mirakel salva så sover han fint, SKÖNT! Salvan är nån sorts bedövningsgel som man masserar in på tandköttet där det kliar som mest, finns att köpa i Tyskland - men inte här efter några nya larviga riktlinjer....Den är guld vid såna här tillfällen:-) Imorgon får vi äntligen hem Antons nya bilstol, en Maxi Cosi Mobi - dyr men håller till han är 5 år. Så nu kan vi snart åka hem & hälsa på familjen igen. Ha en fin helg på er, jag ska försöka ta igen lite sömn & flyttpacka...Nu har extra datorn pajat & vår andra är på lagning & har varit det i 2 veckor - därför skriver jag via Iphonen & får inte bort den första bilden? I varjefall sover Anton sådär skumt...På andra bilden kan man dock se hur mkt det kliar i munnen....


En fika dag!

Idag har vi varit vakna sen kl 07 & vi har hunnit med en hel del trevligt. Blev bjuden på fika av en trevlig mamma med en vän, sånt gör mig glad & ger mig hopp om att Karlskrona är en trevlig stad även för mig (och inte bara för Anton & J)....
Nu sover en väldigt trött kille - sen ska vi bege oss till öppnaförskolan som jag aldrig varit på. Veronica & Mir ska på babycafé och då vill vi ju gärna hänga på.
Dessutom ska J vara borta prick hela dagen & kvällen, det är hans avslutningskväll med jobbet. Nån sorts ceremoni av nå´t slag? Middag, tal, betyg osv.
Då hoppas jag att Anton kan sova ikväll så jag kan få en lugn kväll med min MAMA-tidning & en kopp te....

Har förövrigt börjat bli väldigt sugen på att köpa kläder till mig själv!!! Ahhh drygt 4 månader kvar av köpstop, ge mig styrka! En till underbar nyhet för mig är att J ska vara ledig varje måndag fram till 2 april - ingen mer söndagsångest för mig på ett tag:-)  


Moster Carro & kusin Moses - vi saknar er!!!

Moster Sandra, den finaste gudmodern:-)

Farbror Dan får vi inte glömma:-)




Snart 8 månader

Månaderna går och strax har vi bott här i Karlskrona i 2 år. Jag trodde aldrig att vi skulle bli kvar & jag trodde inte att jag skulle föda mitt barn här i Blekinge.
Jag går omkring och känner att det mesta är lite "bittersweet" - för just nu händer det så otroligt mkt med Anton. Jag önskar så att min familj kunde få se och uppleva vardagen med lilla killen som bara växer & växer:-)
Han kryper omkring och klappar händerna hela dagarna:-)
Just nu umgås vi så mkt som vi kan med godingarna Mir & Veronica. Någonstans emellan det så försöker vi packa inför flytten, det är snart! Söta Veronica har tagit massa fina kort på oss, här är lite smakprov!
Nu hoppas jag även att det går att kommentera i bloggen, den har varit knas!





Hur söta är inte mina fina killar:-)


Jag & Mir....SÅÅÅÅ mkt jag kommer sakna den killen!

RSS 2.0