Sova

vad är det?
Finaste killen vägrar att sova om han inte får somna i min famn. Det är nog otäckt att vara så täppt i näsan för han. Dock är det lite påfrestande för mig. Igår somnade han efter 22 & vaknade pigg kl 04....
Nu sover han i min famn igen. Han är så vacker min pojke, bebistiden är förbi.
Jag på är glad att vi stannade hemma, nu är både jag & J krassliga. Det är sjukt att jag redan har spring abstinens!!! Längtar!!! Skiter i LCHF, jag ska käka normalt & nyttigt & ha 1 dag då jag kan äta vad jag vill ( om jag vill)....


Stannar hemma

snorkalaset har utvecklas till hosta & extrem mammighet. Det har varit ett par sömnlösa nätter & en del gnäll. Så för killens välbefinnande stannar vi hemma & myser. Ja om man nu kan mysa ordentligt med LCHF...Får baka mig en rulltårta & svulla grädde med hallon & blåbär...Hittade en rolig bild på Anine Bings blogg som stämmer in 100%

Trevlig fredag!

Jag är för övrigt riktigt besviken på en familjemedlem:-( Bara att bita ihop, det finns ju en hel del fina också.


Underbara barn

idag har set varit bus hela dagen:-) Det finns så mkt livsglädje i denna lilla kille - jag kan inte förstå att han är min! Min fina son:-) Just nu ligger han i min famn & sover, det gör han ofta - det är så fint att se han rofylld & lugn. Han måste nog få ett syskon men den kan ju aldrig bli finare än Anton? :-) Imorgon åker vi till Kumla, À är fortfarande förkyld men har ingen feber...
Hm, igår fick jag ett återfall. Åt 4!!? vaniljbullar & de första 3 var riktigt goda:-) Så jag fick springa extra långt igår & det känns idag!


Förkyld

på sin 10 månaders dag:-( Han vaknade upp inatt & lät som en traktor. Så jag & j fick inviga nässugen. Anton tyckte inte om den vill jag lova. Idag har vi varit inne hela dagen i det fina vädret:-( vi har använt upp 2 rullar hushållspapper p.g.a. allt snor. När vi la honom ikväll var han så slemmig i halsen att han kräktes:-( Efter jag fått Anton har jag blivit så känslig. Jag skulle inte kunna jobba på neonatalen igen eller som barnkurator. Jag är för känslig! Bjuder på en bild från igår då Anton & Astrid 9 månader blev kära:-) De ville hålla handen hela tiden, så söta!


1 vecka...

med Lchf funkar fint:-) har dessutom joggat 6 km varje kväll! Hejja mig! :-) Antons högra framtand har nu spruckit fram, hörntanden bredvid är snart uppe likaså andra framtanden...Lilla killen! Imorgon blir han 10 månader - det firade vi med genom att köpa en liten dammsugare.
Igår var vi på loppis & idag har vi varit på promenad med Astrid & Therese:-) vi gick lååångt! Ikväll ska vi träna tillsammans nån slags yoga, ska bli spännande att se vad det är!
Vi åker hem igen till Valborg - det ska bli mysigt:-)


Lchf

Jag har gått ner 1 kg redan! Snacka om att jag blir mer peppad av att fortsätta:-) För att fira bakade jag en sockerkaka, men en enligt lchfs alla regler. Istället för socker är det sukrin & istället för vetemjöl är det mandelmjöl. Fyllning, hallon & grädde - det smakade fantastiskt!
Imorgon är det spinning kl 10, ska bli skönt att komma igång igen.

Idag var jag & Anton på lek&buslandet, han älskade det:-) Therese & Astrid & Alice var oxå med, tack för ett trevligt initiativ.

 


HEMLÄNGTAN

när ska den gå över? Jag saknar min familj hela tiden & det eskalerar alltid efter jag varit "hemma".

Idag började jag nån slags Lchf/Gi diet, den kanske får mig att tänka på annat? Anton har den senaste veckan sovit uselt & varit grinig. Han har tagit sig åt örat & nu har det börjat blöda från 3?! tandsprickningar - inte konstigt att han är less. Sen har han börjat resa sig & gå längst saker & är överallt, fina killen - är så duktig:-)


Mormor & bullar....

Anton är glad över att mormor är här, han tycker mkt om hennes halsband:-)
De senaste dagarna har vi promenerat till Saltö, Stumholmen & idag Långö. Mormor säger att hon skulle kunna bo här, ja ivarjefall på senvåren, sommaren & hösten.
Vi får se om hon kommer tillbaka igen innan sommaren är slut?


Mormor bakar bullar


Roligt halsband:-)


Vaniljbullar


Kom & fika!!!

Hemma i Karlskrona...

på vägen hem tog vi med mormor. Det är synd att vädret är så tråkigt & att det ska vara det hela veckan. Vi trotsade regnet igår & grillade. Idag funderar vi på att baka bullar....
Påsken var fin, men tog slut alldeles för fort! Vi åker nog hem till Valborg igen, så Anton får leka med kusinerna....

En liten glad påskgubbe i pyjamas


Sötaste påskkärringen i Kumla hos mormor....

13 min

tog det att lägga killen igår:-) Men han vaknade pigg 6:15 men lekte i sin säng till 7:15, tack:-)
Idag ska vi ta en lång promenad & sen packa inför resan till Kumla/Örebro imorgon. Vi provar att åka på dagen eftersom han inte ammar längre. Glad Påsk på er!
Jo - det vore kul att veta vilka ni är som tittar in? Orkar ni skriva en rad?


Såhär dags förra året....


Vecka 29...Jag saknar faktiskt magen, att få känna de där sparkarna & förväntan!
Jag är så glad att du valde att komma till oss fina Anton:-)

Igår satt jag & tittade på gamla kort av min syster Sandra & hennes barn. Det gör så ont i mig att vi inte ses oftare, att jag inte får se hennes barn, Antons kusiner växa upp. Jag missar så otroligt mkt och den tiden kommer aldrig igen. Jag vet att hon känner samma sak....
Det är bara det att det gör så ont i mig!
I påsk ses vi igen, jag längtar. Jag längtar efter att totalt kunna vara mig själv, att du vet allt om mig & jag dig! Jag älskar dig sister....!!!

Sandra & jag 2007

Jag vet att jag här tyckte att jag inte var smal?! Varför har jag aldrig varit nöjd? Idag skulle jag ge mkt för att se ut sådär igen....


Är dock fortfarande pepp! Här ska det brännas fett:-) Men mest längtar jag nog efter att få känna mig pigg, pigg & nöjd med mig själv.



23 min

Metoden tycks funka än så länge :-) Och detta trots att killen är förkyld - jag är imponerad!

Den senaste tiden har jag halvhjärtat försökt att gå ner mina gravidkilon. Jag har ju alltid varit liten smal & jag har intalat mig själv att jag kommer gå ner allt i sakta mak. Men jag står still - det kan bero på flera faktorer. Jag äter godis precis som förr & jag röker inte längre...Jag gick ju upp 25 kg...

Efter påskveckan blir det skärpning. Jag ska bli fanatisk - det blir allt eller inget. Jag ska gå ner mina 8 kg som inte syns i andras ögon. De syns i min självbild & jag börjar få en snedvriden självbild & självkänsla. Jag trodde jag hade bättre självförtroende än såhär, men jag föraktar mig själv lite över att jag inte tagit tag i detta ordentligt.
Jag ska lyckas!
Jag är inte den som ger upp:-)

Frågan är om jag ska kombinera hård träning och LCHF eller GI?
Jag är pepp!
Jag ska försöka att njuta denna sista vecka av kolhydrater & fett!


3 minuters metoden

Anton sov redan fantastiskt bra i sin egen säng från 4 veckors ålder. Vi la honom vid kl 19 vaken, sen somnade han helt själv:-) Sen ammade han var tredje timme tills han blev 6 månader & bara åt 1 gång på natten. Från han blev 6 månader har han inte velat somna själv. Han vänder & vrider sig i vredesmod & gallskriker. Så vår metod har varit att lägga honom i vår säng - då somnar han. Sen har vi lagt över honom i sin säng med blandade resultat...Vid 7-8 månader infann sig den berömda seperationsångesten som inte varit lätt. Lägg på lite tänder, förkylningar & flytt på det så har inte nätterna varit så roliga. Jag & J turas om - men man är sliten...Anton vaknar dessutom alltid vid kl 06.30 & är pigg som en lärka:-) igår fick jag för mig att prova 3 minuters metoden. Anton fick lägga sig vaken & fick napp & snutten - sen puss & godnatt! Aj, aj - stört gråt...jag går ut & väntar i 3 evighets långa minuter. Så här håller det på. Efter 6-7 ggr börjar min ångest kicka in...Men efter 63 min somnade han...& sov fint hela natten till 7.20!!! Idag tog metoden 32 min...Önska oss lycka till!!!!


RSS 2.0